fbpx
rade veljanovski, olivera zekic, privremeno nadzorno telo, izbori srbija

Olivera Zekić i Rade Veljanovski na čelu Privremenog nadzornog tela
Konstitutivna sednica Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje održana je danas u Skupštini Srbije.

Članovi Privremenog nadzornog tela izabrali su za kopredsedavajuće ovog tela Oliveru Zekić, predsednicu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i prof. dr. Radeta Veljanovskog.

Na sednici su razmotreni zadaci u skladu sa nadležnostima ovog tela i plan rada.

Predviđeno je da Privremeno nadzorno telo ima 12 članova, šest se imenuje na predlog Regulatornog tela za elektronske medije i šest na predlog predsednika Narodne skupštine, nakon konsultacija i u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta.Članovi ovog tela, imenovani na predlog Regulatornog tela za elektronske medije (REM), su: predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić, izvršna direktorka Rajka Galin Ćertić, generalni sekretar Milan Todorović, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera Stevica Smederevac, analitičar projekata Srđan Miljković i član REM-a Milorad Vukašinović.

Na predlog predsednika Narodne skupštine za članove su imenovani: Rade Veljanovski predstavnik Socijaldemokratske stranke Srbije, Nove stranke, Građanskog demokratskog fronta, Pokreta demokrate Srbije, Nove Srbije, Pokreta 1 od 5 miliona, Koalicije tolerancija i Vlaške stranke, Zdravko Veselinov iz Nacionalne demokratske alternative koju čine Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, prof dr Milorad Marinković iz Srpskog pokreta Dveri, Peđa Milosavljević iz Dosta je bilo i Stevan Ristić iz Stranke moderne Srbije.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.