Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opozicija usvojila deklaraciju - formiranje vlasti kao rušenje ustavnog poretka - | K-013 Portal

Opozicija usvojila deklaraciju - formiranje vlasti kao rušenje ustavnog poretka

Opozicija usvojila deklaraciju - formiranje vlasti kao rušenje ustavnog poretka

Opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora usvojila je u Beogradu deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata "lažnih izbora" smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

"Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legitimnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije", navodi se u deklaraciji.

Dodaje se da će se suprotstaviti nasilju, "posebno svakom ekstremizmu povezanom sa režimom". "Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih građana koji se nađu na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i pružićemo pomoć i zaštitu ugroženim ljudma i grupama", stoji u deklaraciji. Takođe, navodi se da će u tom pravcu nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj.



"Nastavićemo razgovore sa predstavicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratkse vrednosti, slobodu medija i poštene izbore", ističe se u deklaraciji.

Deklaraciju je okupljenima pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima piše "Bojkot". Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije.

(Beta, foto: Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.