Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opozicione stranke uputile poziv predstavnicima RTS i RTV na dijalog najkasnije do 10. novembra - | K-013 Portal

Opozicione stranke uputile poziv predstavnicima RTS i RTV na dijalog najkasnije do 10. novembra

rts, rtv, dijalog, opozicija

Opozicione stranke i pokreti koje organizuju radne sastanke zaključile su da je otvoreni dijalog sa pedstavnicima javnog servisa jedan od mogućih načina za unapređenje slobode medija u Srbiji i zato su uputile pisma medijskim servisima, saopštila je danas Nova stranka.

Pisma su upućena Radio-televiziji Srbije, Radio-televiziji Vojvodine i Radio Beogradu sa ciljem da se u otvorenom diskusiji dođe do najboljeg rešenja za unapređenje izbornih uslova, vraćanja poverenja građana u javne srevise i "napravi korak napred u borbi za slobodu medija" i omogući da se čuju stavovi svih političkih aktera.

Apel su uputili Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Zelena stranka, pokret "Jedan od pet miliona", Inicijativa Ne davimo Beograd, Pokret Srce grada i Čuvari Starog grada.

Potpisnici su pozvali na sastanak i istakli da je dužnost rukovodstva javnog servisa da deluje u skladu sa sloganom i svim građanima Srbije omogući "njihovo pravo da znaju sve", te i da budu informisani o aktivnostima i ciljevima političkog spektra koji ne podržava rad aktuelne vlasti.

Opozicione stranke i pokreti će imenovti tročlanu delegaciju za sastanak sa rukovodstvom javnog servisa. Predlažemo da Rukovodstvo odredi mesto i termin za sastanak, najkasnije do 10. novembra, navodi se u saopštenju.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.