Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokret za preokret: Ambasador učestvovao u kupovini glasova za izbore u Srbiji - | K-013 Portal

Pokret za preokret: Ambasador učestvovao u kupovini glasova za izbore u Srbiji

pokret za preokret, kupovina glasova

Pokret za preokret (PZP) je danas saopštio da je ambasador Srbije u Slovačkoj Aleksandar Nakić bio jedan od organizatora i „direktnih izvršilaca“ kupovine glasova za decembarske izbore u Srbiji.

Pokret je saopštio da je došao do saznanja i svedočenja stanovnika Bačkog Petrovca koji su to potvrdili i da je neophodno da policija i tužilaštvo „hitno istraže te navode“.

Jedan glas u toj opštini, gde su većina Slovaci, plaćao je 4.000 dinara – navedeno je u saopštenju gde piše i da je „Nakić u određenim slučajevima nudio pogodnosti za nabavku poljoprivredne opreme, a tamo gde nije imao uspeha, služio se i pretnjama i ucenama“.

Isplata posle glasanja je bila u kafani „Dane“ čiji je Nakić vlasnik i postoje fotografije redova ljudi koji su došli po novac – kaže PZP.

„Pripadnici slovačke nacionalnosti u ovoj opštini su uplašeni ucenama i pretnjama čoveka koji je zbog svojih zasluga za SNS postao ambasador u Slovačkoj, njihovoj matičnoj državi i sada tu poziciju koristi baš protiv građana te nacionalnosti“, piše PZP.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS