Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokret za preokret: Vlast odložila popis stanovništva iz političkih razloga jer se plaši - | K-013 Portal

Pokret za preokret: Vlast odložila popis stanovništva iz političkih razloga jer se plaši

pokret za preokret, popis stanovnistva

Pokret za preokret saopštio je danas da je, imajući u vidu činjenicu da ne postoje bilo kakva ograničenja ili suspenzija drugih aktivnosti gradjana, popis stanovništva koji je trebao da bude održan ovog meseca, ali je izmenama zakona u aprilu pomeren za godinu dana, „očito odložen iz političkih razloga“.

Pokret za preokret podseća da su u „periodu odlaganja do danas radile sve javne ustanove, ugostiteljski objekti, održavani su sportski i kulturni dogadjaji, sa masovnom posetom publike“, kao i da je „režim organizovao brojne masovne političke dogadjaje“, zbog čega se ne može reći da je popis stanovništva odložen zbog epidemije korona virusa.

U saopštenju se dodaje da je „popis važan državni posao koji pokazuje i rezultate vlasti za proteklih deset godina, ali može i da usmeri državnu aktivnost u narednom periodu“.

„Da li bi obučeni i sertifikovani popisivači predstavljali rizik? Naravno da ne bi. Problem može biti u pretpostavljenim rezultatima popisa za režim. Pogotovu što bi se oni pojavili pred naredne izbore. Rezultati bi nesumljivo pokazati ogromno smanjenje ukupnog broja stanovništva Srbije, kao i pražnjenje pojedinih regiona, posebno ruralnih sredina. Sada smo sasvim sigurni da je razlog odlaganja popisa bio strah režima da će se dokazati, u formi državnog dokumenta, da Srbija pod vlašću ovog režima ‘brže, bolje, jače’ ide u propast“, navodi Pokret za preokret.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city