Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PSG i Nova stranka zvanično započeli ujedinjenje - | K-013 Portal

PSG i Nova stranka zvanično započeli ujedinjenje

PSG, Nova Stranka, ujedinjenje, pokret slobodnih građana

Pokret slobodnih građana i Nova stranka zvanično su započeli proces ujedinjenja, simbolično na 5. oktobar, naveli su predsednici tih organizacija Pavle Grbović i Aris Movsesijan ispred Doma Narodne skupštine.

Movsesijan je novinarima rekao da su i PSG i Nova stranka na kursu liberalnih politika i da su do sada dobro sarađivale.

"Ne vidimo nijedan dobar razlog da ne postanemo jedna organizacija, mnogo jača. Trend je da se u Srbiji političke stranke dele, a ovo je jedan od retkih trenutaka da se ujedinjuju", rekao je Movsesijan.

Grbović je kazao da današnji datum jeste simboličan, ali smatra da je previše da se 20 godina građani podsećaju šta je bilo 5. oktobra 2000. godine i da se "dave u tom sentimentu", a možda još pogrešnije, kako kaže, da se "dave u izneverenim očekivanjima", ali treba znati da je moguće da se vlast promeni.

Grbović je najavio da će razgovarati i sa drugim političkim organizacijama koji Srbiju vide kao evropsku, prozapadnu i uređenu zemlju.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS