Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Radikali traže ostavku Gordane Čomić zbog zakona o istopolnim zajednicama - | K-013 Portal

Radikali traže ostavku Gordane Čomić zbog zakona o istopolnim zajednicama

gordana comic, zakon o istopolnim zajednicama

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović zahtevao je danas da ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić podnese neopozivu ostavku zbog zakona o istopolnim zajednicama.

"Ukoliko to ne bude već danas uradila, pozivamo predsednika Vlade da je razreši dužnosti ministra", rekao je Damjanović na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Damjanović je obrazložio da ostavku traži jer je, kako smatra, zakon o istopolnim zajednicama protivan Ustavu Srbije, kao i zbog toga što se Čomić prema političkim protivnicima i gradjanima ponaša "totalitarno".

Ocenio je da taj zakon gradjani Srbije većinski ne podržavaju i da kao takav ne sme da stigne do Skupštine Srbije i poslanika vladajuće većine koji "glasaju na zvonce".

"Da je ovaj zakon popularan i da ima većinsku podršku stanovnika Srbije, vladajuće stranke bi se utrkivale još u prethodnom sazivu parlamenta, a i u kampanji da obećavaju ko će pre doneti takav zakon", naveo je on.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.