Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rakić: I Stejt Department upozorava da Srbijom vlada organizovani kriminal - | K-013 Portal

Rakić: I Stejt Department upozorava da Srbijom vlada organizovani kriminal

dragana rakic, demokratska stranka, ds

U zvaničnom dokumentu Stejt departmenta i američke ambasade u Beogradu, koji je nedavno objavljen, nalazi se upozorenje putnicima da ne putuju u Srbiju zbog kovida i organizovanog kriminala. Navodi se da je nasilje povezano sa organizovanim kriminalom i sportskim događajima u Srbiji postalo uobičajeno.

"Dok režim ogrezao u organizovanom kriminalu propagandnom mašinerijom građane Srbije uverava kako smo lideri u svemu, pa i u borbi protiv pandemije, naša država pod ovakvom vlašću je postala tačka na planeti koja se izbegava. Dok naprednjačka vlast pravi spotove u kojim se drugi, treći ili četvti put slavi pobeda nad korona virusom, mi smo država sa najlošijim, katastrofalnim posledicama pandemije u Evropi, država u kojoj rejting predsednika vredi više nego zdravlje i životi građana. Dok se mafijška vlast neprimereno i vulgarno širom Srbije poigrava sa nacionalnim simbolima, naša država postaje čuvena po organizovanom kriminalu koji je najveća pretnja ustavnom poretku i građanima," izjavila je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić.

U Srbiji postoji ogroman broj gorućih problema iz raznih oblasti, od ekologije, zdravlja, do nepostojanja demokratskih institucija, koji život čine sve težim. Ali, nijedan od tih životno značajnih problema se ne može rešiti dokle god Srbijom vlada organizovani kriminal.

"Ne smemo dozvoliti da se naša država pretvori u latinoameričku diktaturu u Evropi. Zbog toga je jako značajno da se svi društveni akteri, sve opozicione snage i građani Srbije ujedine u borbi protiv mafije, jer je to ključno pitanje opstanka naše države," poručila je Dragana Rakić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.