Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šabić: Opozicija da nastavi da razotkriva manipulacije vlasti, ali i da se fokusira na kampanju - | K-013 Portal

Šabić: Opozicija da nastavi da razotkriva manipulacije vlasti, ali i da se fokusira na kampanju

rodoljub sabic

Advokat, bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je danas da opozicija treba da nastavi da razotkriva manipulacije vlasti, ali i da se fokusira na kampanju, „jer je Srpska napredna stranka (SNS) svoju već počela“.

Šabić je za list „Nova“, govoreći o predstojećim izborima, naveo da ne veruje da bi pokušaj bojkota opozicije doneo nešto dobro.

„Opozicija treba rezolutno da insistira na poštenijim izbornim uslovima, ali koliko god da je pod nepoštenim uslovima to mučno, mislim da mora izlaziti na izbore, boriti se, popravljati izborni rezultat i na kraju pobediti“, rekao je on.

Komentarišući slučaj „Male Krsne“ i premeštanja birača, Šabić je rekao da opozicija ne može da zaustavi vlast u zloupotrebi i kršenju zakona, ali da može i treba da nastavi da te zloupotrebe razotkriva, da građanima stvori što jasniju sliku „o skandaloznom izbornom inženjeringu“.

Šabić je govoreći o saznanjima KRIK-a i kodnom imenu „Oskar“ iz Skaj aplikacije, za koje opozicija tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao da je njegovo ćutanje na takve navode „atipično“, s obzirom na to da se Vučić često osvrće na „mnogo benignije kritike i optužbe“.

„Predsednik mora biti svestan da i u odsustvu bilo kakvih dokaza, formulacije iz dešifrovane Skaj komunikacije u kojima se famozni Oskar opisuje kao ‘svemogući’ ili ‘jedini koji može sve’, mnoge neizbežno podsećaju na njega“, rekao je Šabić.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS