Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Savez za Srbiju: Za srpsku opoziciju nema izbora 21. juna - | K-013 Portal

Savez za Srbiju: Za srpsku opoziciju nema izbora 21. juna

„Za srpsku opoziciju 21.06 nema izbora. Mi te lažne izbore bojkotujemo i za nas to nisu izbori“, saopštio je Savez za Srbiju, a prenosi informativna služba te stranke.

Takvu poruku danas su poslali režimu sa simbolom njihovog otpora – crveni X – neprihvatanje takvih izbora uz poruku: „Aleksandar Vučić pobeđuje zato što vara, u fer igri pobeđuje Srbija“. A građane su pozvali da ne izađu na „lazne izbore“ i da ih bojkotuju.

„Neslobodne izbore smatramo rušenjem ustavnog poretka i njihove rezultate nećemo priznati. Nećemo priznati vlast formiranu na osnovu tih izbora. Osim činjenice da ne postoje ni minimalni uslovi za slobodne izbore održavanje izbora 21. juna je zbog epidemije zdravstveno nebezbedno i ugrožava zdravlje cele nacije. Medijski mrak nikada nije bio dublji“, poručuje SZS.

Smatraju da je vanredno stanje iskorišćeno za, kako kažu, neviđenu izbornu režimsku propagandu i represiju.

„Nakon toga Narodna skupština Srbije izglasala je neustavne izmene izbornih zakona kojim se uslovi za izbore menjaju za vreme izbornog procesa. Pozivamo još jednom na jedinstvo opozicije, intelektualaca i svih građana u bojkotu „izbora“ 21.juna. Tražimo zajedno slobodne i poštene izbore i slobodne medije“, naveo je SZS u saopštenju.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.