Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Savo Manojlović: Vučić priprema Kurtiju teren da oteža život Srba na KiM - | K-013 Portal

Savo Manojlović: Vučić priprema Kurtiju teren da oteža život Srba na KiM

savo manojlovic, aleksandar vucic, aljbin kurti

Savo Manojlović iz pokreta „Kreni promeni“ izjavio je danas da će svi građani Kosova i Metohije, koji imaju primanja iz Srbije, nakon ukidanja platnog prometa i dinara imati problem s egzistencijom.

„Sva primanja koja dolaze preko institucija iz Srbije biće suspendovana i to znači da će ogroman broj ljudi imati realne živote probleme. Zamislite da plate i penzije odjednom prestanu da vam pristižu bez bilo kakvog alternativnog rešenja“, naveo je Manojlović na društvenoj mreži „X“.

Ocenio je da je ukidanju platnog prometa između Srbije i Kosova prethodila odluka o ukidanju srpske Komercijalne banke na Kosovu.

„Očigledna je sinhronizacija ovih koraka iza kojih je stajala vlast u Srbiji s ukidanjem platnog prometa i dinara. Vučić (Aleksandar) jednostavno kao da svakim potezom priprema Kurtiju (Aljbin) teren da oteža život Srba na KiM“, istakao je on.

Manojlović smatra da se radi o potpunom kršenju dogovora i sporazuma koje sprovodi Aljbin Kurti, kao i da je u pitanju još jedno popuštanje vlasti u Srbiji „uz trgovinu s međunarodnom zajednicom“.

On je objasnio „mehanizam niza poraza“ u poslednjih godinu dana.

„Kurti krši sporazum. Međunarodna zajednica ga kritikuje. Vučić proglašava pobedu na Pinku i eventualno preuzima neke korake (hapšenje policajaca ili Banjska). Kurti te korake koristi da ponovo prekrši sporazum i ukine još neko pravo. Vučić popušta i objavljuje kako čuva mir i tako u krug“, naveo je Manojlović.

Prema njegovim rečima, postoji očigledna povezanost korupcije i kriminala u Srbiji s potpunim slomom državne politike na Kosovu i Metohiji.

„Političari u Srbiji koji nemaju integritet, već su korumpirani i vlast zasnivaju na medijskoj kontroli i krađi izbora nemaju kredibilitet i svoju međunarodnu podršku kupuju ustupcima vezanim za Kosovo i litijum“, naveo je Manojlović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS