Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SDPS traži od medija da ne pozivaju antivaksere u program - | K-013 Portal

SDPS traži od medija da ne pozivaju antivaksere u program

antivakseri, sdps

Socijaldemokartska partija Srbije (SDPS) apelovala je danas na medije da prekinu sa praksom svakodnevnog davanja prostora nestručnim ljudima koji šire paniku i uznemiravaju javnost na teme kao što su korona ili vakcinacija stanovništva.

"Nedopustivo je, posebno u medijima sa nacionalnom frekvencijom, da se vodi rasprava o tome da li je potrebno vakcinisati se ili ne, poštovati mere ili ignorisati ih i da o tome govore potpuni laici", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je dodala da je, nakon takvih neodgovornih izjava u medjima u kojima se izražava sumnja u efikasnost masovne imunizacije, potpuno normalno da se proširi strah u javnosti i da poraste nepoverenje običnih ljudi.

"To mora da se zaustavi. O naučnim činjenicama se ne raspravlja. Vakcine su najveće civilizacijsko dostignuće koje štite živote ljudi. Apelujemo na medije da ne pozivaju ljude koji svojim stavovima, izjavama promovišu neodgovornost i koji obesmišljavaju i suprotstavljaju se svakoj borbi protiv korone. Na taj način direktno ugrožavaju živote gradjana Srbije", smatra SDPS.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.