Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sergej Trifunović: Ponudiću ostavku - | K-013 Portal

Sergej Trifunović: Ponudiću ostavku

Sergej Trifunović, PSG, politka, izbori

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da će ponuditi ostavku zbog loših izbornih rezultata. "Ja ću svakako ponuditi ostavku", odgovorio je Trifunović na pitanje Tanjuga da li će preuzeti odgovornost za izborni neuspeh Pokreta.

Trifunovićev pokret nije prešao cenzus od tri odsto, iako se nedeljama unazad prognoziralo da će članovi tog pokreta biti deo parlamenta.

Zbog loših rezultata, predsednik Nove stranke Zoran Živković je najavio da se povlači sa čela partije i poručio da se na izbornoj skupštini na jesen neće kandidovati za predsednika, kao ni za bilo koju drugu funkciju u Novoj stranci.

Koalicija "Nek maske padnu", koju je predvodila Živkovićeva Nova stranka, na izborima je osvojila zanemarljiv broj glasova, oko 0,3 odsto, i ostala daleko ispod izbornog cenzusa od 3,0 posto.

Pored predsednika SRS Vojislava Šešelja koji, kako je rekao, ne planira da se povuče sa tog mesta, iako radikali neće biti u skupštini, borbu će nastaviti i predsednik DS S Miloš Jovanović.

Jovanović je rekao da jeste na njemu najveća odgovornost, ali kaže i da je sada najlakše odustati, jer, politiku vidi kao maraton.

Metla 2020 nije prešla cenzus na republičkom nivou, ali će svoje odbornike imati u šest beogradskih opština, pokrajinskom parlamentu i u opštinama u Srbiji.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović nije odgovorio na pitanje Tanjuga da li planira da podnese ostavku na tu funkciju.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.