Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spirić (SSP): Radnici Džinsija u Leskovcu po drugi put ostaju bez posla, lažna Vučićeva obećanja - | K-013 Portal

Spirić (SSP): Radnici Džinsija u Leskovcu po drugi put ostaju bez posla, lažna Vučićeva obećanja

spiric, ssp, dzinsi, leskovac

Radnici ugašene turske fabrike Džinsi (Jeanci) u Leskovcu po drugi put ostaju bez posla, iako je država dala subvencije da budu zaposleni u fabrici Aunde, izjavila je danas poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu Jelena Spirić.

„Posle samo pet meseci od obećanja predsednika Srbije Aleksanda Vučića da radnici zatvorene fabrike Džinsi neće ostati na ulici, već će biti uposleni u fabrici Aunde, oni dobijaju otkaze. Umesto 250 novih radnih mesta u ovoj godini, ali i 900 do kraja tekuće, nakon čega će, po Vučićevom obećanju, biti napravljen pogon firme Aunde i u Vranju, radnici po drugi put u pola godine ostaju bez posla“, navela je Spirić u saopštenju.

Dodala je da je italijanska firma Aunde u februaru ove godine od države dobila ugovorene subvencije od 2,7 miliona evra, a radnici „ista lažna obećanja o boljem životu u budućnosti“. 

„Upravo zbog takvih lažnih obećanja je vlast 2014. godine izmenila Zakon o radu kako bi porobila radnike, a poslodavcima omogućila korišćenje subvencija bez odgovornosti. Zašto? Zato što im nije stalo do ljudi. Vlast brigu pokazuje samo prema krađi izbora koja će im omogućiti da novac iz kase svih građana preliva u svoje džepove. Zarad izbora je pre šest meseci u Leskovcu Vučić obećao i novu fabriku Erenli sa 340 radnika, koja naravno još nije ni otvorena“, istakla je Spirić.

Ona je poručila Vučiću da prestane da priča o letećim automobilima i da obmanjuje ljude koji nemaju mogućnost da rade čak ni u montažnim halama za bednu platu kojom ne mogu prehraniti porodice.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS