SSP: Izmišljene priče vlasti o ekonomskim uspesima Srbije
ssp, stranka slobode i pravde, ekonomija srbije

SSP: Izmišljene priče vlasti o ekonomskim uspesima Srbije
montekristo 0507


Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić danas je izjavio da su izmišljene priče vlasti o ekonomskim uspesima i blagostanju Srbije, koja je danas jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja i koju želi da napusti 83 odsto radno sposobnog stanovništva.

Nikezić je u saopštenju naveo da je od 2012. godine javni dug Srbije povećan za 15 milijardi evra, a bruto domaći proizvod (BDP) za samo 11 milijardi evra.

Kako je istakao, u 2012. godini ukupan javni dug Srbije bio je 15,47 milijardi evra, što je u tom trenutku bilo 44,75 odsto BDP-a, odnosno ispod ograničenja od 45 odsto, predvidjenog fiskalnim pravilima iz Zakona o budžetskom sistemu.

"Devet godina kasnije javni dug zemlje je 28,72 milijarde evra. Ne znamo koliko ste zemlju zadužili tokom avgusta, ali znamo da ste u septembru izdali zelenu i konvencionalnu obveznicu, kojima ste nas zadužili za dodatnih 1,75 milijardi evra. To znači da je javni dug povećan na najmanje 30,47 milijardi evra, što je tačno 15 milijardi evra više nego kada ste došli na vlast", naveo je Nikezić komentarišući izjave ministra finansija Siniše Malog o makroekonomskim kretanjima.

Na sajtu Ministarstva finansija, kako je rekao Nikezić, objavljeno je da je BDP Srbije na kraju 2011. godine bio 35,43 milijarde evra, a na kraju 2020. godine 46,47 milijardi evra, što znači da je povećan za 11 milijardi evra.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble