SSP pita Vučevića gde je potrošeno 60 miliona evra
stranka slobode i pravde, ssp

SSP pita Vučevića gde je potrošeno 60 miliona evra
montekristo 0507


Stranka slobode i pravde (SSP) Novi Sad upitala je danas gradonačelnika Miloša Vučevića gde je potrošeno 60 miliona evra, namenjenih za manifestaciju "Novi Sad evropska prestonica kulture", koja je zbog pandemije kovida-19 pomerena za iduću godinu.

"Pod izgovorom realizacije projekta 'Novi Sad evropska prestonica kulture', ovih dana Vlada Ane Brnabić je na brzinu izvukla još 247,8 miliona dinara, ili oko dva miliona evra, da 'pokrije rupe' njenog partijskog potpredsednika i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, iako niko ne zna na šta je uopšte do sad potrošio astronomskih 60 miliona evra", navodi se u saopštenju.

Podsetili su da su Evropska komisija i Evropski parlament 2016. godine Novi Sad proglasili "Evropskom prestonicom kulture 2021" a da je iste godine Skupština grada donela je odluku da se iz budžeta obezbedi 60 miliona evra za kapitalna ulaganja i operativne troškove.

SSP dodaje da je tada Fondacija "Novi Sad 2021", zadužena za organizaciju, saopštila da gradjane taj dogadjaj neće više koštati ni dinara i da neće tražiti dodatna sredstva.

"Niko ne zna na šta je SNS režim već spiskao 60 miliona evra, pa je brže-bolje prelio još dodatna dva miliona evra", tvrdi novosadski SSP.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble