Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Niko me nikada neće isterati iz politike - | K-013 Portal

Tadić: Niko me nikada neće isterati iz politike

boris tadic, socijal demokratska stranka, sds

Bez učešća u politici nema demokratije, moramo učestvovati, u suprotnom politiku i demokratiju prepuštamo političkim huljama, ološu i amoralnim ljudima, izjavio je predsednik SDS Boris Tadić.

On je istakao da neće da odustane i da ga niko nikada neće isterati iz politike.

"Ako se učestvuje znajte da ćete platiti cenu, od sebi nekada najbližih ili od onih koji imaju pravo da vas kritikuju i da vas ne razumeju jer je politika čudna delatnost, ljudi uopšte ne moraju da razumeju šta radite, ali pošto je ona javna delatnost morate da trpite kritiku", rekao je Tadić na panelu koji je organizovan u okviru Razgovora sa Tamarom Tripić "Demokratija uzvraća udarac".

Tadić, bivši predsednik Srbije, rekao je da je "od 2012. godine do danas zlo ovladalo politikom u Srbiji".

On je ocenio da je opozicija u Srbiji slaba, "jer je getoizirana, a i sama se getoizirala"."Mediji su se takođe getoizirali. Ostali su neki hrabri novinari i javni intelektualci, ima ih desetak, 15, 20. To je živo tkivo otpora ovome što danas imamo u Srbiji. To je naša realna situacija", kazao je Tadić.

On je istakao da su opozicione partije u Srbiji dramatično osiromašene pod izgovorom redukovanja sredstava iz budžeta za političke stranke da bi se uštedelo i da bi makroekonomska politika bila stabilnija, ali i zbog bojkota izbora, čime su sebe lišili javnih sredstava iz budžeta i oslonjene su samo na sredstva iz donacija i od članarina.

"Idemo u kampanju, krećemo prema građanima, želimo da im priđemo, ali nemamo više sredstva da obavljamo kampanju kao što se to dešavalo devedesetih godina", rekao je Tadić.

On je naglasio da "ovo zlo, kriminalizacija, ovo čudovište koje imamo na vlasti mora da se pobedi".

"U suprotnom neće biti oduzete samo društvene i državne institucije, nego će ljudima biti oduzete i profesije. Neće više biti prostora ni za arhitekte, ni za novinare, ni za lekare. Ovo je vlast koja grabi i otima sve, i institucije i profesije. Ovo su trgovci ljudskim dušama", istakao je Tadić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city