Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić: Rezolucija EP o izborima u Srbiji da sadrži zahtev za međunarodnu istragu - | K-013 Portal

Tepić: Rezolucija EP o izborima u Srbiji da sadrži zahtev za međunarodnu istragu

marinika tepic, ssp

Nosilac liste koalicije Srbija protiv nasilja Marinika Tepić izjavila je danas da očekuje da će Rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji sadržati zahtev za međunarodnu istragu.

Ona je na televiziji N1 navela da je ta koalicija insistirala da EP donese odluku ili stav koji će biti neka vrsta revizije izbornog procesa.

„Parlament u Srbiji je apsolutno devalviran. Neće se politički život u Srbiji zaustaviti, i biće novih izbora i neophodni su nam novi uslovi kako se ne bi ovakva krađa ponovila. U Evropskom parlamentu govorićemo Radomir Lazović, Pavle Grbović i ja, o mogućim izlazima iz ove političke krize“, rekla je Tepić.

Povodom sutrašnje konstitutivane sednice Skupštine Srbije, ona je ocenila da nije koalicija Srbija protiv nasilja ta koja je pokrala izbore i da je na njima da predstavljaju građane koji su im dali mandate u Skupštini.

„Naša bitka još uvek traje i pred institucijama u Srbiji, uz sumnju da će oni raditi svoj posao. DS je imala stav oko fizičkog ulaska na sednicu, ali treba ući i reći da su izbori pokradeni. Dve trećine građana Srbije nije ni čulo reč krađa nego misle da se mi bunimo zbog izbornih rezultata. Mi sutra tamo ne glasamo za potvrdu mandata, oni su već dodeljeni“, rekla je Tepić.

Ona je ocenila da izborni uslovi moraju da se promene, jer je krađa izvršena i pre izbornog dana, kao i na sam dan izbora.

Upitana o poništavanju kazne za okrivljene za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ona je ocenila da to predstavlja stalnu strepnju za novinare u Srbiji.

„Aleksandar Vučić nikad nije ispitan što predstavlja dodatni skandal. Srbija ima vrh policije i tužilaštvo koji ne reaguju na činjenice i dokaze o krivičnim delima“, rekla je Tepić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS