Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Živković o izlasku na izbore: Odluka kad budu raspisani, 95 odsto članstva je za borbu - | K-013 Portal

Živković o izlasku na izbore: Odluka kad budu raspisani, 95 odsto članstva je za borbu

Živković o izlasku na izbore: Odluka kad budu raspisani, 95 odsto članstva je za borbu

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da će odluku o izlasku na izbore, ta partija doneti u roku od 24 časa od trenutka kada budu raspisani.

On je rekao da je trenutno raspoloženje u stranci takvo da je 95 odsto članstva „za borbu“.

„Slažemo se da je stanje u Srbiji neodrživo, da su mediji pod blokadom, da je pravosudje takvo kakvo jeste ali ne razumemo šta se postiže bojkotom. Možda će mi neko objasniti šta se dešava dan ili sedam dana posle bojkota“, kazao je lider Nove stranke novinarima u Skupštini Srbije.

Živković je dodao da je jedna od „najvećih grešaka“ koje je Demokratska stranka ikada napravila, odluka da bojkotuje izbore 1997. godine.

„I 2000. godine nas je ceo svet terao da bojkotujemo izbore, od Madlen Olbrajt, Gerharde Šredera, Žaka Širaka. Rekli su nam da će nas Milošević pokrasti a mi smo pobedili“, kazao je Živković.

Komentarišući odluku PSG da ne učestvuje na predstojećim izborima, lider Nove stranke je rekao da je to njihovo pravo, „kao i svih drugih da li treba ili ne treba učestvovati na izborima“.

Govoreći o uvredama koje je lider Dveri Boško Obradović uputio bivšem predsedniku DS Dragoljubu Mićunoviću zbog izjave da je bojkot izbora „besmislen“, Živković je rekao da je to akt „primitivnog nevaspitanja“ i da se tako nešto ne radi „ni u školi, ni na fakultetu, ni u parlamentu, ni u Užicu, ni u Čačku, ni u Beogradu“.

„Ta izjava je apsolutno neprihvatljiva. To su stare DB-ovske optužbe koje su 100 puta ponovljene. To reći čoveku koji danas ima 89 godina i koji je dokazao svoju opredeljenost, koji ima na šta da bude ponosan…“, rekao je Živković.

(Beta, foto: Beta)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city