Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZLF: Za nesreću kod Karađorđevog parka je odgovorna gradska vlast - | K-013 Portal

ZLF: Za nesreću kod Karađorđevog parka je odgovorna gradska vlast

zeleno levi front, otpao tocak sa autobusa

Stranka Zeleno-levi front (ZLF) ocenila je danas da za smrt žene, koja je preminula nakon što ju je povredio točak koji je otpao sa gradskog autobusa u Beogradu, odgovornost snosi gradska vlast.

„ZLF zahteva hitno utvrđivanje odgovornosti za one koji su svojom politikom i nečinjenjem dozvolili da neispravna vozila privatnih prevoznika izađu na ulicu, što je rezultiralo tragičnom smrću jedne sugrađanke“, navodi se u saopštenju te stranke.

Incident se, kako su dodali dogodio u ponedeljak kod Karađorđevog parka, kada je sa autobusa privatnog prevoznika „Banbus“ otpao točak, koji je udario dve građanke, od kojih je jednu teško povredio i koja je kasnije preminula.

„Ovakvi događaji su direktna posledica loše gradske politike prema privatnim prevoznicima koji opslužuju linije javnog gradskog prevoza. Ne vrše se kontrole autobusa koje privatnici puštaju na ulice, niti su oni motivisani da kontrolišu i redovno održavaju svoja vozila, a reaguje se tek kada dođe do konkretnog kvara, i za to ne snose nikakve sankcije“, ocenio je koordinator saobraćaja ZLF Zoran Bukvić.

Bukvić je zatražio da gradska vlast „prestane da pravi štetne burazerske dilove“ i da se linije gradskog prevoza dodeljuju samo prevoznicima koji mogu da garantuju kvalitet prevoza i bezbednost u saobraćaju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS