Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žofre: Skupština Srbije ima ključnu ulogu u sprovođenju ustavnih reformi i reformi izbornog procesa - | K-013 Portal

Žofre: Skupština Srbije ima ključnu ulogu u sprovođenju ustavnih reformi i reformi izbornog procesa

zofre, skupstina srbije, ustavne reforme, reforme izbornog procesa

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Emanuele Žofre je danas u Beogradu izjavio da Skupština Srbije ima ključnu ulogu u sprovodjenju ustavnih reformi i reformi izbornog procesa.

„Sada je trenutak da se razmatraju sve važne reforme koje predstoje i u kojima Narodna skupština igra važnu ulogu. Jedna od njih odnosi se na ustavne reforme koje treba da u obzir uzmu i preporuke Venecijanske komisije, a koje se odnose na jačanje nezavisnosti pravosudja. Druga važna reforma odnosi se na reformu izbornog procesa i u tom pogledu sve preporuke i mere koje su utvrdjene u okviru medjustranačkog dijaloga kao i preporuke OEBS-ove ODIHR kancelarije treba da se pretoče u zakon kako bismo imali inkluzivan i participativan izborni proces“, rekao je Žofre novinarima u Skupštini nakon sednice Odbora za evropske integracije.

Elvira Kovač je saopštila da su članovi Odbora nakon „sadržajne rasprave“ odlučili da formulišu zaključke i upute u skupštinsku proceduru za najranije 15 dana.

„Želimo da damo svoj maksimalan doprinos kako bi se odmrznuo proces i zaista prihvatile preporuke da krajem godine dodje do otvaranja jednog ili u najboljem slučaju dva klastera“, rekla je ona.

Članovi Odbora za evropske integracije su održali danas sednicu na kojoj su razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Portugala, koji je podnela Vlada.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city