Albanske stranke u Severnoj Makedoniji protiv gratis vožnje za Srbe -
albanske stranke severna makedonija

Albanske stranke u Severnoj Makedoniji protiv gratis vožnje za Srbe
U znak zahvalnosti Srbiji za donirane vakcine protiv korona virusa, Vlada Severne Makedonije odlučila je da srpski turisti u tranzitu kroz ovu zemlju budu oslobođeni plaćanja putarine od 15. juna do 15. avgusta, a albanske opozicione stranke nastoje da pred Ustavnim sudom ospore takvu odluku Vlade Zorana Zaeva, pišu danas beogradske "Večernje novosti".

List navodi da je koalicija Alijanse za Albance i Alternative Ustavnom sudu Severne Makedonije podnela inicijativu za procenu zakonitosti odluke Vlade, tvrdeći da se građani zemlje, kao i državljani susednih zemalja dovode u neravnopravan položaj.

U pripremi je 200.000 elektronskih kartica za putnička motorna vozila turista iz Srbije u tranzitu na Koridoru 10 tokom letnje sezone, a kako su saopštile albanske opozicione stranke, Vlada diskriminiše sve druge susede od kojih zemlja takođe ima koristi, saradnju i dobrosusedske odnose.

Te stranke su pozvale vlasti u Skoplju da promeni odluku, navodeći da će Ministarstvo finansija za pomenute kartice potrošiti oko tri miliona evra, "novac sugrađana koji sada treba da plate cenu milosti Srbije".

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti