Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora: Uhapšena direktorka Agencije za sprečavanje korupcije - | K-013 Portal

Crna Gora: Uhapšena direktorka Agencije za sprečavanje korupcije

crna gora, agencija za korupciju

Direktorka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je jutros u akciji Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), potvrđeno je Portalu RTCG iz više izvora.

Službenici SPO blokirali su jutros zgradu ASK-a, u kojoj vrše pretres. Više detalja za sada nije poznato. Očekuje se zvanično saopštenje.

Budžetska inspekcija kontrolisala je Agenciju u sklopu godišnjeg plana, a nalaz je objavljen 22. marta. Ministarstvo finansija je tada nalaz inspekcije uputio Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je na osnovu dostavljene dokumentacije formiralo krivični predmet.

Tada su iz inspekcije upozorili na to da je Perovićeva tokom 2023. godine pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 evra, što je, utvrdili su iz Budžetske inspekcije, suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, prenosi RTCG.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.