Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Direktor crnogorske policije najavio zabranu litija i hapšenja - | K-013 Portal
region, vesti, crna gora, policija, litije, vesti iz regiona, hapsenje

Direktor crnogorske policije najavio zabranu litija i hapšenjaDirektor Uprave policije Veselin Veljović saopštio je danas da neće biti dozvoljena javna okupljanja kojima se krše mere Nacionalnog koordinacionog tela i da će biti procesuirano svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Nakon što je iz MCP najavljeno da će litije biti obnovljene od 14. juna, Veljović kaže da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana.

"Verujem da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinela stvaranju uznemirenja javnosti", navodi Veljović.

Tokom nedavnog obeležavanja Dana crnogorske samostalnosti ovih poziva građanima nije bilo.

U Crnoj Gori, prema službenim podacima, danima nema korona virusa, proglašen je kraj epidemije, a Crna Gora "korona fri" destinacijom, iako se nedavno na listi zemalja po bezbednosti u pogledu korone našla na 42. mestu.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.