Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Direktor crnogorske policije najavio zabranu litija i hapšenja - | K-013 Portal

Direktor crnogorske policije najavio zabranu litija i hapšenja

region, vesti, crna gora, policija, litije, vesti iz regiona, hapsenje

Direktor Uprave policije Veselin Veljović saopštio je danas da neće biti dozvoljena javna okupljanja kojima se krše mere Nacionalnog koordinacionog tela i da će biti procesuirano svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Nakon što je iz MCP najavljeno da će litije biti obnovljene od 14. juna, Veljović kaže da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana.

"Verujem da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinela stvaranju uznemirenja javnosti", navodi Veljović.

Tokom nedavnog obeležavanja Dana crnogorske samostalnosti ovih poziva građanima nije bilo.

U Crnoj Gori, prema službenim podacima, danima nema korona virusa, proglašen je kraj epidemije, a Crna Gora "korona fri" destinacijom, iako se nedavno na listi zemalja po bezbednosti u pogledu korone našla na 42. mestu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.