Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dodik: Ne šalim se, mi smo već napravili naš non pejper, doći će vreme mirnog razlaza - | K-013 Portal

Dodik: Ne šalim se, mi smo već napravili naš non pejper, doći će vreme mirnog razlaza

milorad dodik, republika srpska

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da u BiH nema nikakvog kohezionog elementa koji bi mogao da okupi konstitutivne narode i ocenio "da će doći vreme mirnog razlaza".

Komentarišući situaciju u vezi sa nezvaničnim diplomatskim dokumentom "non pejper", navodno upućenog iz Slovenije u Brisel, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je i Republika Srpska već napravila neki svoj non pejper."Svašta se piše, ali ako je to pomodarstvo, evo, ne šalim se, mi smo već napravili neki naš non pejper, pa ćemo ga jednog dana, kada to odlučimo, isto tako poslati svima", dodao je on.

Dodik je ocenio da je ključna aktivnost RS to što će na Narodnoj skupštini održati raspravu, sačiniti i artikulisati svoju platformu za pregovore sa Federacijom BiH i Bošnjacima i Hrvatima kao konstitutivnim narodima o tome šta i kako raditi u BiH, naravno bez stranaca.

On je napomenuo da su stranci dugo pokušavali da "naprave njima željenu BiH, koja se pokazala kao neželjeni eksperiment".

Navodeći da će doći vreme mirnog razlaza u BiH, Dodik je istakao da Srbi nemaju razloga da se mobilišu prema bilo kakvoj ratnoj opciji i da treba da se okupe oko politike koja će dati snagu.

Dodik je naveo da u BiH nema govora ni o kakvom ustavnom patriotizmu koji bi mogao da se održi ili širi.

"To što u Federaciji BiH Bošnjaci govore da su BiH patriote, neka misle šta hoće, ali za BiH je potreban neki drugi patriotizam, a ne samo bošnjački, a srpskog i hrvatskog patriotizma, koliko vidim, nema i zato se tu ne može izgraditi ništa", zaključio je.

(Srna)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city