Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gradonačelnik Cetinja pozvao mitropolita Joanikija da se ustoliči negde drugde - | K-013 Portal

Gradonačelnik Cetinja pozvao mitropolita Joanikija da se ustoliči negde drugde

gradonacelnik cetinja, cetinje, mitropolit joanikije, joanikije, aleksandar kascelan

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan rekao je da ustoličenje mitropolita Joanikija, koje je zakazano za 4. septembar u crnogorskoj prestonici, „vredja nacionalna i religijska osećanja pravoslavnih Crnogoraca“ i pozvao ga da na nekom dugom mestu, primi mitropolitsko zvanje.

„Niko, niti državna vlast, niti verska zajednica koja je u Cetinjskom manastiru, a koji je vlasništvo prestonice Cetinje, ne smeju zanemariti tu činjenicu, ali ni to da je najavljeni dogadjaj ustoličenja mitropolita visoko rizičan i da su već sada tenzije veoma podignute“, rekao je danas Kašćelan.

On je pozvao Joanikija (Mićovića) da pokaže mudrost, razboritost i poniznost u Hristu, te da u miru i dostojanstveno, na nekom dugom mestu, primi mitropolitsko zvanje.

Kašćelan je u pismu naveo da razume nezadovoljstvo gradjana zbog najavljenog ustoličenja na Cetinju, i pozvao ih da budu dostojanstveni i razboriti ukoliko se dogadjaj zaista organizuje u prestonici Crne Gore.

„Verujem da će razum prevladati i da će ceremnija biti organizovana na drugom mestu, jer je sve drugo, po mom sudu, igranje s vatrom koja bi mogla da ima dalekosežne posledice po sve“, zaključio je on. 

Kašćelan je u otvorenom pismu javnosti naveo da je crnogorsko društvo zabrinjavajuće polarizovano, te da je najavljeno ustoličenje Joanikija Mićovića za mitropolita crnogorsko-primorskog u Cetinjskom manastiru dodatno iskomplikovalo već složenu situaciju.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.