Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatska dobila novu vladu - | K-013 Portal

Hrvatska dobila novu vladu

Hrvatska, Vlada

Vlada premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno sinoć poverenje Hrvatskog sabora. Nakon celodnevne rasprave za drugu Plenkovićevu vladu glasalo je 76 poslanika od ukupno 151, protiv je bilo 59, a uzdržanih nije bilo, prenosi Hina.

Nova vlada ima 16, umesto dosadašnjih 20 ministarstava kao i četiri potpredsednika od kojih je jedan i predstavnik srpske manjine Boris Milošević (SDSS).

Potpredsednici su i dosadašnji Davor Božinović i Zdravko Marić, kao i novi Tomo Medved. Medved ostaje ministar hrvatskih branitelja, Božinović unutrašnjih poslova, a Marić finansija.

Plenković je na kraju rasprave zahvalio poslanicima koji su dali podršku programu i ljudima koje je predstavio, ali i onima koji su izrazili kritike i neslaganje.

Poručio je da će nastojati da opravda poverenje koje doživljava "kao obvezu i šansu" i za Vladu, i za sve hrvatske građane.

"Oformili smo parlamentarnu većinu s partnerima s kojima ćemo, siguran sam, sprovesti program oko kojeg smo se saglasili", rekao je Plenković i istakao da je dovoljno 76 "ruku", koliko ima saborska većina, ako postoji konstruktivnost i želja za radom za Hrvatsku.

Najavio je i da će se Vlada truditi da bude otvorenija prema predlozima opozicije.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.