Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lavrov: Srbija neće otvoriti novo poglavlje sa EU ako ne uvede sankcije Rusiji - | K-013 Portal

Lavrov: Srbija neće otvoriti novo poglavlje sa EU ako ne uvede sankcije Rusiji

sergej lavrov, otvaranje poglavlja, srbija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas u Skoplju da Srbija neće otvoriti nijedno novo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom (EU) ako ne uvede sankcije Rusiji.

„Ako želite da se priključite EU ja mslim da nećete otvoriti novo poglavlje ako ne sledite sve odluke EU, uključujući i sankcije Rusiji“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare tokom Ministarskog saveta OEBS, odgovarajući na pitanje novinara iz Srbije kakav će biti krajnji ishod razgovara Beograda i Prištine.

Kako je istakao šef ruske diplomatije, to je „način ubeđivanja od strane EU“.

„Tako ubeđuju Srbe da prihvate da Kosovo postane članica međunarodnih organizacija. Da li je to realno“, dodao je Lavrov.

Govoreći o razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU, Lavrov je rekao da je pre 10 godina postignut dogovor o statusu srpskih opština na Kosovu i da se posle 10 godina ništa nije desilo, jer kosovska strana kategorički odbija da ispuni obaveze.

„Ljudi koji su bili naznačeni da budu vođe ovog srpskog regiona kategorički odbijaju da prihvate obaveze. Da li je EU tražila nesto od kosovske strane? Ne. EU je imala zahteve samo od srpske zajednice. Već su doneli i dokument koji se razlikuje i sadži različita načela od toga što je dogovoreno između Beograda i Prištine“, rekao je Lavrov.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city