Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od sutra tranzit kroz Severnu Makedoniju, u Grčku preko prelaza Evzoni - | K-013 Portal

Od sutra tranzit kroz Severnu Makedoniju, u Grčku preko prelaza Evzoni

makedonija, grčka, severna makedonija, granice, prolaz, tranzit, otvaranje granica, najnovije vesti

Vlada Severne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz tu zemlju, a odluka stupa na snagu sutra, javljaju grčki mediji, prenosi RTS.

Po novoj odluci, turisti će moći da se zadrže u Severnoj Makedoniji maksimalno pet sati. Severna Makedonija će prema Grčkoj, koja od sutra otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je da je Vlada Severne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopšteno posle sednice vlade, tranzit turista podrazumeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati, prenosi agencija MIA.

To će biti potvrđivano izjavom koju će putnici popunjavati na ulazu u Severnu Makedoniju, a potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.