Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija: Kavački klan priprema ubistvo Dritana Abazovića - | K-013 Portal

Policija: Kavački klan priprema ubistvo Dritana Abazovića

dritan abazovic, priprema ubistvo dritana abazovica, kavacki klan

Policija u Crnoj Gori došla je do saznanja da pripadnici kavačkog klana pripremaju ubistvo potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

U MUP-u navode da su do ovih saznanja došli prilikom rasvetljavanja jučerašnjeg ubistva vlasnika restorana "Krstač" u Mojkovcu, Zorana Ašanina (65).



"Prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Slobodana Kašćelana, da, kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Kašćelan se nalazi u pritvoru nakon što ga je policija pre nekoliko dana uhapsila. On se pre hapšenja branio sa slobode jer mu je odobreno jemstvo od pola miliona evra.

Uhapšen je u Češkoj u decembru 2018. godine, po poternici Crne Gore koja ga je sumnjičila za pokušaj ubistva, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo. Nakon što je izručen Crnoj Gori, suđenje za zelenaštvo počelo je u decembru 2019. godine u Višem sudu u Podgorici.

Na početku procesa Kašćelan je ponudio jemstvo u nekretninama u vrednosti od pola miliona evra kako bi se u daljem postupku branio sa slobode, što je sud prihvatio.

Zoran Ašanin (65) je ubijen juče, a sumnja se da je smrtonosne hice u njega ispalio Novljanin Goran Pantović koji je ranije bio angažovan u obezbeđenju Kašćelana. Sumnja se da je motiv ubistva novčani dug. Pantović je uhapšen u Bijelom Polju.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS