Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija suzavcem i šok bombama na protestante u Nikšiću i Pljevljima - građani uzvratili kamenjem, napeto i u Podgorici i Beranama - | K-013 Portal

Policija suzavcem i šok bombama na protestante u Nikšiću i Pljevljima - građani uzvratili kamenjem, napeto i u Podgorici i Beranama

Više ljudi je uhapšeno tokom večerašnjih nereda na ulicama Nikšića, gde su se građani okupili tražeći da se episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pusti iz pritvora.

Kako prenose Vijesti, koordinator partije Alternativa, Nikšićanin Vesko Pejak pozvan je večeras na informativni razgovor u Centar bezbednosti zbog statusa na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojem je ranije danas rekao da će u 18.00 sati biti ispred CB Nikšić da iskaže revolt zbog hapšenja sveštenika.

"Vijesti" prenose da se Pejak pojavio sam, a ubrzo se pridružilo još desetak uglavnom mladih osoba.

"Večernje novosti" navode da je Pejak pušten na slobodu nekoliko sati nakon privođenja.

"Vijesti" dodaju da je policija privela i novinara "Večernjih novosti" Velišu Kadića, koji je snimao, iako je fotoreporter "Dana" Željko Šapurić rekao da je reč o novinaru.

Nikšićanka Lejla Vukosavljević rekla je da su uhapšeni njen suprug i dva sina, od kojih je jedan punoletan.

Policija je večeras bacila suzavac i šok bombe tokom protestne šetnje u Nikšiću, gde su se građani okupili tražeći da se episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pusti iz pritvora.

Kako prenose crnogorske Vijesti, građani su gađali policiju kamenjem i skandirali "ustaše" i "kerovi".

Okupljeni su skandirali "Ne damo svetinje", "Pustite vladiku" i pevali "Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora, Milo lopove".

"Večernje novosti" prenose da tenzije još traju i da su na ulicama još uvek raspoređeni policajci koji bacaju suzavac.

Suzavac i kamenice u Pljevljima, povređeni policajci

Policija u Pljevljima večeras je ispalila suzavac na građane koji su se okupili u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšickog Joanikija i više sveštenika SPC.

Kako prenose Vijesti, policija je ispalila suzavac na okupljene građane, među kojima je bio i veliki broj dece, a jedan deo građana odgovorio je kamenicama.

Građani, koji su se okupili u glavnoj gradskoj ulici u Pljevljima, skandirali su "ne damo svetinje".

Crnogorska policija saopštila je da je u Pljevljima došlo do incidenta u kojem su, kako je navela, okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva.

Policija navodi da su povređena dva službenika Centra bezbednosti Pljevlja. Policija tvrdi da je veliki broj okupljenih bio maskiran i da su bili mladi. Navodi i da je u toku privođenje više osoba "odgovornih za incidente".

Vijesti prenose da je trenutno u Pljevljima mirno.

Okupile se pristalice SPC ispred Hrama u Podgorici

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici okupile su se pristalice SPC, navodi crnogorski portal Antena M.

Kako se vidi na snimku koji je na društvenim mrežama emitovao Marko Milačić, građani su pristizali pešice i automobilima.

Nije poznato u čijoj organizaciji su se pristalice okupile.

Pojačano je prisustvo policije oko Hrama, a situacija je mirna, navodi Antena M.

Berane: Građani i policija na ulicama

Veliki broj građana u Beranama demonstrira večeras zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Građani su se okupili u centru, odakle su uputili prema zgradi policije, gde su uzvikivali "Ne damo vladiku", navode crnogorske “Vijesti”.

Pred zgradom Centra bezbednosti nalaze se pojačane policijske snage.

Posle polučasovnog protesta pred policijom, demonstranti u Beranama prošetali su čitavim gradom, vratili se ponovo pred policiju, a zatim se uputili prema manastiru Đurđevi stupovi.

Policija nije reagovala. Demonstracije su za sada mirne.

Miran protest u Budvi, građani uzvikivali "Milo,lopove"

U Budvi je večeras održana mirna protestna šetnja zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC.

Građani, koji su se okupili nakon 20 časova ispred Starog grada i krenuli u protestnu šetnju ka zgradi opštine, uzvikivali su: "Ne damo svetinje", "Ne damo vladiku", "Milo, lopove" i "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit' mora".

Skupu su prisustvovali i inspektori u civilu, prenose Vijesti. Za sutra uveče u 20 časova zakazano je ponovno okupljanje.

Andrijevica: Protest zbog hapšenja sveštenstva i građana

Građani su večeras masovno izašli na ulice u Andrijevici zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, ali i više građana Andrijevice koji su lišeni slobode danas popodne, nakon što je policija razbila blokadu magistralnog puta u tom gradu.

Uhapšeni su, kako prema nezvaničnim saznanjima navode "Vijesti", Milija Asanović, Ljubiša Radojević, Goran Marsenić i Ivan Radonjić.

Građani nisu odustali od okupljanja ni nakon upozorenja policije, a tražili su oslobađanje vladike Joanikija i svojih sugrađana.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.