Pooštravaju se mere za ulazak u Sloveniju
ulazak u sloveniju, putovanje u sloveniju

Pooštravaju se mere za ulazak u Sloveniju
montekristo 0507


Zbog povećanog broja uvezenih slučajeva korone protekle sedmice, Slovenija je promenila kriterijum za ulazak u zemlju.

Ulazak u Sloveniju više neće zavisiti od epidemiološke situacije u državi iz koje dolaze putnici, nego o njihovom kovid statusu.

Odluka kojom se ukida popis država koji je pravljen u skladu sa njihovom epidemiološkom situacijom stupila je na snagu danas, a primenjivaće se od 15. jula, saopštila je Vlada Slovenije.

Za ulazak putnika u Sloveniju bez karantina važiće evropska digitalna potvrda o vakcinaciji ili digitalna potvrda trećih država, a osnovni kriterijum je dokaz da je osoba prebolela kovid, da je vakcinisana ili da ima negativan rezultat na testu.

Jedini izuzetak od tog pravila odnosi se na strance koji u Sloveniji imaju zemljište ili nekretninu i za decu mlađu od 15 godina, ako su u pratnji roditelja ili staratelja, i za njih se neće određivati karantin.

Ministar zdravstva Janez Poklukar najavio je da će se vlada s epidemiolozima ponovo sastati u ponedeljak radi koordinacije i mogućeg donošenja novih mera, budući da je broj novih dnevnih zaraza protekle sedmice bio u porastu, što se pripisuje većem broju uvezenih slučajeva, prvenstveno kod slovenačkih maturanata koji su boravili u španskim letovalištima.

Kako prenose slovenački mediji, zaoštravanjem mera pri ulasku u zemlju vlada želi podstaći stanovništvo, posebno mlađe, da se što pre vakciniše, s obzirom da je do sada sa dve doze zaštićeno samo 35 odsto populacije, znatno manje od željenih 70 odsto, koliko bi bilo potrebno da se spreči četvrti talas epidemije na jesen.

(Fonet)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble