Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pooštravaju se mere za ulazak u Sloveniju - | K-013 Portal

Pooštravaju se mere za ulazak u Sloveniju

ulazak u sloveniju, putovanje u sloveniju

Zbog povećanog broja uvezenih slučajeva korone protekle sedmice, Slovenija je promenila kriterijum za ulazak u zemlju.

Ulazak u Sloveniju više neće zavisiti od epidemiološke situacije u državi iz koje dolaze putnici, nego o njihovom kovid statusu.

Odluka kojom se ukida popis država koji je pravljen u skladu sa njihovom epidemiološkom situacijom stupila je na snagu danas, a primenjivaće se od 15. jula, saopštila je Vlada Slovenije.

Za ulazak putnika u Sloveniju bez karantina važiće evropska digitalna potvrda o vakcinaciji ili digitalna potvrda trećih država, a osnovni kriterijum je dokaz da je osoba prebolela kovid, da je vakcinisana ili da ima negativan rezultat na testu.

Jedini izuzetak od tog pravila odnosi se na strance koji u Sloveniji imaju zemljište ili nekretninu i za decu mlađu od 15 godina, ako su u pratnji roditelja ili staratelja, i za njih se neće određivati karantin.

Ministar zdravstva Janez Poklukar najavio je da će se vlada s epidemiolozima ponovo sastati u ponedeljak radi koordinacije i mogućeg donošenja novih mera, budući da je broj novih dnevnih zaraza protekle sedmice bio u porastu, što se pripisuje većem broju uvezenih slučajeva, prvenstveno kod slovenačkih maturanata koji su boravili u španskim letovalištima.

Kako prenose slovenački mediji, zaoštravanjem mera pri ulasku u zemlju vlada želi podstaći stanovništvo, posebno mlađe, da se što pre vakciniše, s obzirom da je do sada sa dve doze zaštićeno samo 35 odsto populacije, znatno manje od željenih 70 odsto, koliko bi bilo potrebno da se spreči četvrti talas epidemije na jesen.

(Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city