Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Severna Makedonija ukinula sve restriktivne antikovid mere - | K-013 Portal

Severna Makedonija ukinula sve restriktivne antikovid mere

severna makedonija, kovid mere

Vlada Severne Makedonije je danas ukinula sve restriktivne antikovid mere, osim obaveznog korišćenja zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama, apotekama i ustanovama za zbrinjavanje odraslih osoba.

Kako je saopšteno, time je Vlada prihvatila sve predloge svog Glavnog koordinativnog kriznog štaba, koje su utvrđeni po preporukama Komisije za zarazne bolesti.
Istovremo uz ukidanje restriktivnih antikovod mera, Vlada je potvrdila preporuke za poštovanje i praktikovanje osnovnih preventivnih mera zaštite.

To su "negrupisanje" i održavanje fizičke distance, korišćenje zaštitnih maski na javnom mestu, posebno u zatvorenom prostoru gde ne postoji mogućnost fizičke distance, redovno održavanje lične higijene, provetravanje zatvorenih prostorija i kućna samoizolaciju kod simptoma bolesti respiratornog sistema.

"Zaključcima sa današnje sednice preporučuje se domovima zdravlja da intenziviraju terensku vakcinaciju starijih od 80 godina zbog slabog obuhvata te starosne grupe imunizacijom, kao i da nastave sa vakcinacijom zdravstvenih radnika", piše u saopštenju Vlade.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.