Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Hrvatskoj politička komunikacija na nikad nižem nivou, traži se intervencija Sabora i Vlade - | K-013 Portal

U Hrvatskoj politička komunikacija na nikad nižem nivou, traži se intervencija Sabora i Vlade

hrvaska, izbori

Politička komunikacija u Hrvatskoj nikada nije bila lošija nego što je sada, pa novi poslanici Sabora i članovi Vlade treba da podignu njen nivo – istakli su članovi žirija nagrade „Grand PRix“, proglasivši necivilizovanu političku komunikaciju za „Antikomunikaciju 2023. godine“.

Stručnjaci za to smatraju da na podele u društvu, netoleranciju, loše odnose i društvenu angažovnost građana utiču i političari svojim radom, ponašanjem i načinom komunikacije – prenosi agencija HINA.

„Komunikacija hrvatskih političara uglavnom je lišena sadržajne, argumentovane rasprave. Obeležena je konfliktima, prizemnim replikama i uvredama, a rasprave u Saboru nalikuju na jeftine ‘reality’ programe“ – rekao je Alan Bahorić, savetnik Hrvatske privredne komore za stratešku komunikaciju i predsednik žirija 17. „Grand PRixa“ Hrvatskog društva za odnose s javnošću (HUOJ).

Marijana Grbeša Zenzerović, profesorka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zagrebu i članica tog žirija je rekla da je poverenje u Sabor, Vladu i političke stranke u Hrvatskoj među najmanjim u EU.

„Tome nesumnjivo doprinosi neodgovoran i prizeman način komunikacije političkih aktera. Pored toga što doprinosi padu poverenja u institucije, takav način komunikacije odbija deo birača od izlaska na izbore“ – upozorila je Grbeša Zenzerović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS