Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Severnoj Makedoniji danas drugi krug lokalnih izbora - | K-013 Portal

U Severnoj Makedoniji danas drugi krug lokalnih izbora

makedonija, severna makedonija, lokalni izbori

U Severnoj Makedoniji danas se održava drugi krug lokalnih izbora na kojima se biraju gradonačelnici 44 opštine i grada Skoplja.

U Državnoj izbornoj komisiji (DIK) Severne Makedonije očekuju da danas neće, kao u prvom krugu, biti gužvi zbog upotrebe čitača otisaka za prst, kojim se u ovom izbornim ciklusu prvi put identifikuju glasači.

Meštani dve ruralne opštine na zapadu zemlje, Mavrovo Rostuše i Centar Župa, neće imati priliku da izaberu gradonačelnika zato što u prvom krugu nisu ispunili izborni cenzus, pa će u tim mestima izbori biti ponovljeni.

U prvom krugu, 17. oktobra, izabrani su odbornici u svih 80 opština i gradu Skoplju i gradonačelnici u 34 opštine.

Najviše gradonačelnika je dobio opozicioni VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog – 22, vladajući SDSM Zorana Zaeva devet, a tri gradonačelnička mesta je osvojila albanska partija DUI Alija Ahmetija, koja je deo vladajuće koalicije na centralnom novou sa SDSM.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.