Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaposlenima u javnim službama na Kosovu pomoć od 50 evra, penzionerima 100 evra - zbog inflacije - | K-013 Portal

Zaposlenima u javnim službama na Kosovu pomoć od 50 evra, penzionerima 100 evra - zbog inflacije

kosov, pomoc zaposlenima

Zaposleni u javnim službama na Kosovu dobiće pomoć u iznosu od 50 evra dok će radnici javnih preduzeća i penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 100 evra, najavio je danas premijer Aljbin Kurti.

Navodeći da je inflacija "otežala život građanima", Kurti je kazao da novi paket podrške treba da omogući građanima da se lakše suoče sa poskupljenjem cena.
 
 
"Penzioneri će dobiti jednokratni iznos od 100 evra, dok ćemo porodicama na socijalnoj pomoći udvostručiti iznos pomoći za mesec dana", rekao je Kurti.
 
Ocenio je da je inflacijom najviše pogođen privatni sektor, u kom po rečima Kurtija, radi 80 odsto zaposlenih na Kosovu.
 
"Podržaćemo svaki posao subvencionisanjem 50 odsto povećanja plata radnicima, maksimalno 100 evra za prva tri meseca", rekao je Kurti i najavio da će u novembru, i studenti dobiti pomoć u
iznosu od 100 evra.
 
On je pozvao građane da u uslovima energetske krize, štede struju i najavio da će Vlada subvencionisati one koji troše manje struje u odnosu na isti period prethodne godine. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.