Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Banjaja pobedio u trci za Veliku nagradu Holandije - | K-013 Portal

Banjaja pobedio u trci za Veliku nagradu Holandije

francesko banjaja, moto gp

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobedio je danas u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Holandije u Asenu.

Banjaja je pobedio rezultatom 40:25,205 sekundi. On je vodio od početka, nijednog trenutka nije gubio prednost i ostvario je treću pobedu u sezoni.

Drugo mesto zauzeo je vozač ekipe VR46 Marko Beceki sa 0,444 sekundi zaostatka. To je prvi pobednički podijum u Moto GP šampionatu za ekipu legendarnog vozača Valentina Rosija.

Vozač Aprilije Maverik Vinjales zauzeo je treće mesto sa 1,209 sekundi zaostatka.

Njegov timski kolega Aleš Espargaro osvojio je četvrto mesto, tako što je odličnom vožnjom u poslednjoj krivini istovremeno obišao Breda Bindera iz KTM i Džeka Milera iz Dukatija.

Vodeći u generalnom plasmanu i aktuelni šampion Fabio Kvartararo iz Jamahe nije završio trku, nakon što je pao sa motocikla u petom i 13. krugu. To je prvi put ove sezone da Kvartararo nije završio trku, a prethodnih 10 je završavao medju desetoricom najboljih.

Kvartararo je i dalje prvi u generalnom plasmanu sa 172 boda, a Espargaro je drugi sa 151. Žoan Zarko iz Pramaka, koji je danas zauzeo 13. mesto, treći je sa 114, a četvrti je Banjaja sa 106 bodova.

U Moto GP šampionatu sledi pauza, a naredna trka na programu je 7. avgusta za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstonu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.