Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borković osmi u drugoj trci u Monci - | K-013 Portal

Borković osmi u drugoj trci u Monci

dusan borkovic, trka u monci

Dušan Borković je u drgoj trci TCR šampionata u Monci osvojio osmo mesto. Prvi je kroz cilj prošao Đirolami, drugo mesto pripalo je Homoli, treće Koronelu. Naš Automobilista je ovim osmim mestom osvojio novih 15 bodova u šampionatu.

Izuzetno uzbudljiva trka, Đirolami je na startu stigao do prve pozicije i nije je ispustio do kraja. Askona je pretio, ali je u toj agresivnoj vožnji zaradio pet sekundi kazne što ga je, iako je kroz cilj prošao kao drugi, spustilo na petu poziciju. Borković je ostao na osmom mestu u generalnom plasmanu.

Dušan Borković je strartovao kao peti u drugoj trci. Iako je kiša prestala da pada tek neposredno pred start trke naš automobilista se odlučio za gume za suvu podlogu.

Posle prve krivine izgubio dve pozicije, međutim, brzo je nadoknadio jedno mesto, a ovu poziciju je zadržao posle prvog kruga. Nakon još jednog kruga Borković je uspeo da prestigne još jednog vozača i pozicionira se na peto mesto.

Jelmeni je napravio totalnu konfuziju u jednog krivini, što je nateralo našeg asa na kočenje i ispustio je poziciju posle četiri odvezena kruga.

Naredna četiri kruga nije bilo promena u plasmanu vodećih. Askona pravi veliku grešku u osmom krugu i pada na četvrto mesto. Ibak brzo je nadoknadio izgubljeno, ali je zaradio kaznu od pet sekundi što ga je definitivno istavilo bez podijuma.

Nakon toga Jang je uspeo da prestigne Borkovića i preuzme šesto mesto. U poslednjem krugu Borković je uspeo da obiđe Barta i vrati šestu poziciju. Međutim u nastavku je izgubio dva mesta nakon greške njegovog klupsog druga i na kraju trke završio kao osmi.

Poslednji trkački vikend vozi se u Barseloni od 8. do 10. oktobra.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.