Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borković se na Nirburgringu izborio za novih 28 bodova - | K-013 Portal

Borković se na Nirburgringu izborio za novih 28 bodova

dusan borkovic, trka u nirburgingu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih 28 poena na stazi Nirburgiring u okviru TCR Evropa šampionata. Nakon petog trkačkog vikenda, najprestižnijeg prvenstva turing automobila na evropskom kontinentu, srpski as zauzima desetu poziciju u generalnom plasmanu sa 151 bodom. Borković je prvu trku završio na osmoj poziciji i upisao novih 15 poena, dok je drugog trkačkog dana osvojio 13 poena i deveto mesto.

Trkački vikend u Nemačkoj obeležili su nekolegijalni potez Toma Koronela u drugom delu kvalifikacija na osnovu kojeg je Borković izgubio desetu poziciju i najmanje, bolje startne pozicije na obe trke, a samim tim i bolji plasman. Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Comtoyou racing je i ovog vikenda imao problem sa menjačem.

Iako je odličnim startom u prvoj trci munjevito sa 11. izbio na osmu poziciju, zbog problema sa svojim Audi RS 3 LMS najviše što je naš as mogao je da se ovde zadrži do samog kraja. U drugoj trci Pančevac je izgubio nekoliko mesta na startu usled uzbudljivih borbi, ali je odličnom vožnjom završio deveti i upisao nove bodove.

“Bila je ovo veoma uzbudljiva i gruba trka, tako da se čeka i nekoliko kazni. Izgubio sam mnogo pozicija na početku, ali i dobio jedan udarac zbog kog me je obišlo nekoliko automobila. Uspeo sam sve to da nadoknadim i uđem u prvih deset. Iako ostvarujem sve ono što sam poželeo na početku šampionata, a to je da sakupljam bodove i upišem se u deset najboljih vozača u Evropi, ipak mislim da je sve moglo da bude bolje. Iskreno se nadam postolju u Monci“, rekao je Borković nakon trkačkog vikenda u Nemačkoj.

Srpskog automobilistu do kraja šampionata delejoš trkački vikend u Monci 25. i26. septembra, dok je završnica zakazana za 9. i10. oktobaru Barseloni. Borković je međutim već uveliko u pregovorima za sledeću sezonu.

„Ne mogu još uvek da kažem ništa zvanično, osim da se jako radujem novim iskustvima i prilikama da Srbiju predstavljam dostojanstveno u svetu“, rekao je Borković.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.