Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borković spreman za izazove u Slovačkoj - | K-013 Portal

Borković spreman za izazove u Slovačkoj

dušan borković, borković, TCR

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, ove nedelje nastavlja uspešno započetu sezonu u TCR šampionatu Istočne Evrope. Nakon dvostruke pobede, tokom prvog vikenda na stazi Grobnik u Hrvatskoj, brzi Pančevac spreman je za izazove u Slovačkoj.

Višemesečna pauza tokom karantina, nije omela Dušana Borkovića da nastavi sa sjanim rezultatima. Naprotiv, probudila je novu glad za pobedama, uspesima i adrenalinom, koji nosi brzina na stazi.

Borković je, kako kaže, već arhivirao duplu pobedu iz Hrvatske, a mislima je na stazi u Slovačkoj. S obzirom na dominaciju, poteškoće sa papirologijom, zbog pandemije koronavirusa, mogle bi biti veći problem nego trkači na stazi.

Jedino od zanimljivijih pravila TCR šampionatu jeste da pobednicima otežavaju naredne trke, tako će Borković u Slovačkoj voziti sa balastom od 60 kilograma, kako bi mu, prema proceni, brzina bila smanjena za 2 odsto. Borković ističe da dobro poznaje stazu u Slovačkoj, iako ga za nju vežu teške uspomene.

Ove jeseni, tačnije u oktobru, Borkovića očekuje i reli u Srbiji, gde brani osvojenu titulu prošle godine, koja je, prvi put posle 27 godina pripala srpskom vozaču. Tada je trijumfovao sa čak 5 minuta prednosti u odnosu na rivale. Ipak, ide korak po korak, a naredni ga očekuje već predstojećeg vikenda u TCR šampionatu.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.