Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borkovića zaustavio incident u drugoj trci posle sjajne prve trke - | K-013 Portal

Borkovića zaustavio incident u drugoj trci posle sjajne prve trke

dusan borkovic, tcr

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je ukupno 30 bodova izborivši se za četvrtu poziciju na prvoj trci tokom prvog vikenda ove sezone u Portugalu na Internacionalnoj stazi Algarve u okviru TCR Evropa.

Rezultati TCR svetskog rangiranja će biti saopšteni u sredu, kada se saberu svi šampionati širom svet zbog vremenske razlike.

Borković je tokom druge trke uspešno izbegao sudar dva vozača Đirolamija i Pavelsa.

„Međutim pri nepropisnom priključivanju stazi mladog takmičara Pavelsa, došlo je do incidenta u kojem je Borković dobio direktan udarac i umalo se prevrnuo na krov. Silina udarca je onemogućila dalje takmičenje našeg šampiona ostavivši ga sa lakšim povredama, i bez poena u drugoj trci. Borković trenutno deli deveto mesto u generalnom plasmanu šampionata TCR Evrope”, saopšteno je iz tima srpskog automobiliste.

„Očekivao sam da će biti poteškoća s obzirom na to da automobil uopšte ne poznajem, gume su potpuno nove kao i staza na kojoj nisam vozio ranije. Uprkos tome, uspeo sam da savladam auto i stazu i završio sam na četvrtoj poziciji u TCR Evropi u prvoj trci. U drugoj trci sam odlično startovao, ali sam već u četvrtoj krivini zadobio direktan udarac od mlađeg kolege koji se nepropisno vratio na stazu nakon svog incidenta sa Đirolamijem, dok sam ja bio na stazi. Srećom, nisam se prevrnuo na krov”, rekao je Borković.

Borković se izborio za četvrto mesto u TCR Evropi uprkos velikom udarcu koji je zadobio i u prvoj trci.

„Iako je prvi put upravljao automobilom Hjundai elnatre N TCR, bez ijednog testa prethodno, na prvom treningu je ostvario isto vreme kao i pobednik prve trke, svetski šampion Mađar - Norbert Mihelic. Balans performansi, prema zvaničnim informacijama je trenutno takav da automobili ostalih brendova u šampionatu imaju jači motor od Hjundai automobila što znači da i pri najbolje tehnički izvedenom startu, ali i na pravcima vozač gubi pozicije kao što se moglo i primetiti na obe trke u Portugalu. Međutim, veliko iskustvo i borbenost Borkovića su bili presudni u postizanju odličnih rezultata”, navodi se u saopštenju.

„Duga je sezona i verujem da ćemo Target kompeticion, moj Tim Borković i ja biti sve bolji, a meni je velika čast da predstavljam Srbiju i svoje partnere na ovako prestižnom svetskom i evropskom takmičenju”, izjavio je najbolji srpski automobilista.

Borković će narednu trku voziti u Francuskoj na na uličnoj stazi Pau, prenosi Tanjug.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.