Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FIA odbila zahtev Red Bula da revidira kaznu izrečenu Hamiltonu - | K-013 Portal

FIA odbila zahtev Red Bula da revidira kaznu izrečenu Hamiltonu

luis hamilton, formula1

Međunarodna automobilska federacija FIA odbila je danas zahtev Red Bula da revidira kaznu vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu zbog udesa sa Maksom Verstapenom na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Red Bul je smatrao da je kazna izrečena Hamiltonu zbog tog udesa nedovoljna, ali je FIA odbila zahtev pošto austrijski tim nije dostavio "novi, značajan i relevantan dokaz".

Na poslednjoj trci održanoj 18. jula, Hamilton je u prvom krugu zakačio vozača Red Bula Maksa Verstapena, koji je zatim izleteo sa staze, a trka je bila prekinuta.

Verstapen je nakon tog incidenta završio u bolnici na pregledima i bez povreda, a Hamilton je kažnjen sa 10 sekundi obaveznog stajanja, i uprkos tome je upisao pobedu.

Nakon te pobede Hamilton je smanjio zaostatak u šampionatu sa 33 boda, na samo osam u odnosu na Verstapena. Naredna trka Formule 1 vozi se u nedelju, na Hungaroringu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.