Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hamilton očekuje tesnu borbu sa Verstapenom u Ostinu - | K-013 Portal

Hamilton očekuje tesnu borbu sa Verstapenom u Ostinu

hamilton, verstapen, formula 1

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da očekuje tesnu borbu za Maksom Verstapenom iz Red Bula u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD.

Do kraja sezone ostalo je još šest strka, a Verstapen ima šest bodova prednosti uoči trke u nedelju u Ostinu.

Sedmostruki svetski šampion Hamilton ima pet pobeda na toj stazi, na kojoj je obezbedio dve titule, 2015. i 2017. godine.

Posle dobrih rezultata Mercedesa u poslednjih nekoliko trka ekipa se smatra favoritom, a Hamilton je odbacio te navode. Njegov timski kolega Valteri Botas pobedio je u prošloj trci u Turskoj, a Hamilton je zauzeo peto mesto, posle kazne koju je dobio zbog promene motora.

„Pokušavamo da razumemo naš bolid, a posle trke u Turskoj ulazimo dobro u ovaj vikend, Valteri (Botas) je obavio sjajan posao i osvojio maksimalni broj bodova za ekipu. Ali, mislim da će u ovoj trci, ali i u nekoliko narednih, biti tesna borba. Pokušavamo da maksimalno iskoristimo ono što imamo. Nismo unapredjivali bolid, pokušavamo da ga usavršimo i da izvučemo najviše iz toga“, rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Posle trke u SAD, šampionat se nastavlja trkama u Meksiku, Brazilu, Kataru, Saudijskoj Arabiji i završava se u Abu Dabiju.

„Važno je pobediti u svakoj trci, da osvojimo maksimalni broj bodova, to je naš cilj u preostalih šest trka. Biće neverovatno teško i biće trenutaka u kojima ćemo možda biti bolji, ali možda bude i trka… Ne volim da pretpostavljam da Meksiko neće biti dobar, ali Red Bul je uglavnom vrlo jak u Meksiku“, naveo je britanski vozač.

„Mnogo toga može da se desi u ovih šest trka i moramo da idemo trku po trku i da damo sve od sebe. Ovo je dobra staza za tesno trkanje. Ovde smo imali mnogo dobrih duela. Ovo je jedna od staza na kojima možeš da pratiš protivnika i imaš dobre borbe, zaista sam uzbudjen“, dodao je on.

Hamilton ove godine ima bodovni zaostatak u borbi za titulu prvi put od 2016. godine, kada je šampion postao njegov timski kolega Niko Rozberg.

Kvalifikacije su na programu u subotu od 23 časa, a trka za Veliku nagradu SAD vozi se u nedelju od 21.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.