Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mark Markes naredne godine vozi za Gresini - | K-013 Portal

Mark Markes naredne godine vozi za Gresini

mark markes, moto gp

Šestostruki svetski Moto GP šampion Španac Mark Markes voziće naredne sezone za Gresini Dukati.

Markes će na kraju sezone napustiti Dukati, sa kojim je sporazumno raskinuo ugovor, posle osvajanja šest titula i ostvarenih 59 pobeda.

„Uzbuđen sam zbog novog izazova. Nije bila laka odluka, pošto je ovo velika promena u svakom smislu. Ali ponekad je u životu važno izaći iz zone komfora  i promeniti ritam kako biste rasli. Moraću da promenim stil vožnje, kada je reč o motociklu i to neće biti lako. Ali sam siguran da će mi ceo tim Gresini pomoći. Jedva čekam da upoznam ekipu i počnemo da radimo. Zahvalan sam svima na poverenju“, rekao je Markes.

On će u Gresiniju voziti sa bratom Aleksom.

Vlasnica Gresinija Nadija Padovani rekla je da je dolazak Markesa istorijski trenutak za ekipu.

„Činjenica da je Mark Markes izabrao da se trka sa nama u predstojećoj sezoni je apsolutno fantastično i izuzetno sam srećna što mogu to da ozvaničim“, navela je ona.

Markes je 11 godina proveo u Hondi, sa kojom je osvojio šest šampionskih titula u kraljevskoj klasi, pet triplih kruna, 59 pobeda, 101 plasman na pobedničko postolje i 64 pol pozicija.

On je bio šampion 2013, 2014, 2016, 2017, 2018. i 2019. godine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.