Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rikardo napušta Meklaren na kraju sezone - | K-013 Portal

Rikardo napušta Meklaren na kraju sezone

danijel rikardo, meklaren, formula 1

Australijski vozač Danijel Rikardo napustiće Meklaren na kraju ove sezone, saopštio je danas taj tim Formule 1.

Rikardo je imao ugovor sa Meklarenom do 2023. godine, ali je danas potvrdjeno da su dve strane postigle dogovor da će on napustiti tim na kraju sezone 2022.

„Ovo će biti moja poslednja sezona sa Meklarenom. Očigledno je da smo uložili mnogo truda sa obe strane, ali jednostavno nije funkcionisalo kako smo želeli, pa je tim odlučio da napravi promenu za sledeću sezonu“, naveo je Rikardo.

On je u Meklaren stigao početkom 2021, ali nije uspeo da se nametne. Osim pobede na Velikoj nagradi Italije 2021, ovaj 33-godišnji Australijanac je uglavnom u senci svog klupskog kolege Landa Norisa.

Rikardo je trenutno, pre trke za Veliku nagradu Belgije u nedelju, na 12. mestu u generalnom plasmanu, dok je Noris sedmi.

Meklaren je naveo da će ime drugog vozača za narednu sezonu biti objavljeno u „dogledno vreme“.

To mesto bi moglo da pripadne drugom Australijancu Oskaru Pjastriju, koji je bio u središtu „letnje sapunice“ u Formuli 1.

Početkom avgusta, Alpin je najavio da će taj 21-godišnji vozač naredne sezone u tom timu zameniti Fernanada Alonsa koji odlazi u Aston Martin. Medjutim, vrlo brzo posle te objave, Pjastri je to demantovao, tvrdeći da nije potpisao za Alpin.

Po navodima specijalizovane štampe, Pjastri je potpisao za Meklaren. Ako se to potvrdi, Rikardo bi mogao da dobije priliku da ostane u Formuli 1 u Alpinu. Rikardo je već vozio 2019. i 2020. godine za taj tim, koji se tada zvao Reno.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.