Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rikardo pobedio u Monci, Verstapen i Hamilton nakon incidenta završili trku - | K-013 Portal

Rikardo pobedio u Monci, Verstapen i Hamilton nakon incidenta završili trku

formula 1, rikardo, verstapen, hamilton

Vozač Meklarena Danijel Rikardo ostvario je danas pobedu u šampionatu Formule 1, na trci za Veliku nagradu Italije, i tako je britanskom timu doneo prvu pobedu nakon 2012. godine.

Australijancu je ovo osma pobeda u u karijeri vozača Formule 1, a na drugom mestu je završio njegov timski kolega Lando Noris.

Treće mesto pripalo je posle kazne Serhija Peresa iz Red Bula, Valteriju Botasu (Mercedes), četvrti je prošao Šarl Lekler (Ferari), a peti je na kraju završio Peres.

Bodove su osvojili još Karlos Sainc (Ferari), Lens Strol (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpin), Džordž Rasel (Vilijams) i Esteban Okon (Alpin).

U 26. krugu prilikom povratka Luisa Hamiltona (Mercedes) na stazu, došlo je do incidenta izmedju njega i vodećeg u generalnom plasmanu, vozača Red Bula Maksa Verstapena, prilikom kojeg je bolid Verstapena odskočio od ivičnjaka, i popeo se na bolid Hamiltona.

To je značilo kraj trke za njih dvojicu, a kasnije je do prve pobede nakon Velike nagrade Brazila 2012. godine došao Meklaren.

Verstapen je zadržao prednost u generalnom plasmanu (226,5), u odnosu na Hamiltona (221,5 bodova).

Naredna trka u šampionatu vozi se 26. septembra za Veliku nagradu Rusije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.