Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sainc najbrži na drugom slobodnom treningu u Francuskoj - | K-013 Portal

Sainc najbrži na drugom slobodnom treningu u Francuskoj

formula 1, francuska, salinc

Vozač Ferarija Karlos Sainc ostvario je danas najbrže vreme na drugom slobodnom treningu pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Francuske.

Španac je najbrži krug odvezao u vremenu 1:32,527 minuta, dok je drugo mesto pripalo njegovom timskom kolegi Šarlu Lekleru, koji je zaostao 0,101 sekund.

Sainc je ranije danas kažnjen pomeranjem za 10 pozicija u odnosu na plasman koji bude ostvario u kvalifikacijama, zbog promene elektronike.

Treći je završio aktuelni svetski prvak vozač Red Bula Maks Verstapen sa 0,550 sekundi zaostatka, a četvrto vreme je ostvario vozač Mercedesa Džordž Rasel (0,764).

Na svom prvom ovogodišnjem nastupu na stazi Pol Rikar sedmostruki svetski šampion i vozač Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je peto mesto (0,990).

Do desetog mesta su plasirani i Lando Noris (Meklaren), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Kevin Magnusen (Has), Danijel Rikardo (Meklaren) i Serhio Peres (Red Bul).

Treći slobodni trening na programu je u subotu od 13.00, a tri sata kasnije voze se kvalifikacije.

Trka za Veliku nagradu Francuske je u nedelju od 15 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.