Startovao reli Zlatibor sa 29 posada iz Srbije i Bugarske -
auto reli, reli, Zlatibor, trke, reli Zlatibor

Startovao reli Zlatibor sa 29 posada iz Srbije i Bugarske

montekristo 0507


Ceremonijalnim startom, na Zlatiboru je sinoć počeo Reli Zlatibor, prvi koji se održava u Evropi od izbijanja pandemije korona virusa u okviru Nacionalnog šampionata, a na kome učestvuje 29 posada iz Srbije i Bugarske.

Reli se održava u organizaciji U3 Relly tima iz Užica, aktuelnih šampiona Srbije, a boduje se za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

"Veliko interesovanje je vladalo za ovaj reli u regionu, ali su sve posade imale svoja restriktivna pravila za dolazak u Srbiju i mnogi su otkazali učešće, pa je na reliju 29 posada iz Srbije i Bugarske. Užički tim brani titulu šampiona Srbije i očekujemo borbu jer je staza zahtevna, ali atraktivna za gledaoce", kaže Aleksandar Dučić iz užičkog tima koji je organizator relija .

Šampion Bugarske u reliju 2019. godine Miroslav Angelov, koji vozi novi automobil Škoda Fabija M5 Evolucia, rekao je da oni u Bugarskoj nemaju ovakve brzinske ispite koji su veoma slični evropskom, ali i svetskom reli šampionatu.

"Ovaj reli je veoma zahtevan sa brzincima koji su veoma zahtevni i za vozača i suvozača i zato očekujem da unapredim svoje znanje na ovom reliju, jer u Bugarskoj nemaju priliku da voze ovakve brzinske ispite i zato se raduje što je na Zlatiboru i u Srbiji", rekao je Angelov na konferenciji za medije pre starta relija.

Svi učesnici relija danas će voziti dva brzinca.

"Prvi brzinac je novi i do sada se nikada nije vozio, to je brzinac Sušica. Prvi deo je tehnički brzinac sa jako puno ukosnica i sporih krivina. Drugi brzinac je Golovo ili Gondola i on je klasičan brzinac u kome se poslednjih tri i po kliometra na Tić polju vozi punom brzinom na limitu. Reli je težak i mora da bude težak, jer ako nije težak, onda nije reli", ističe Vladimir Zarić iz užičkog tima.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.