Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Startovao reli Zlatibor sa 29 posada iz Srbije i Bugarske - | K-013 Portal

Startovao reli Zlatibor sa 29 posada iz Srbije i Bugarske

auto reli, reli, Zlatibor, trke, reli Zlatibor

Ceremonijalnim startom, na Zlatiboru je sinoć počeo Reli Zlatibor, prvi koji se održava u Evropi od izbijanja pandemije korona virusa u okviru Nacionalnog šampionata, a na kome učestvuje 29 posada iz Srbije i Bugarske.

Reli se održava u organizaciji U3 Relly tima iz Užica, aktuelnih šampiona Srbije, a boduje se za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

"Veliko interesovanje je vladalo za ovaj reli u regionu, ali su sve posade imale svoja restriktivna pravila za dolazak u Srbiju i mnogi su otkazali učešće, pa je na reliju 29 posada iz Srbije i Bugarske. Užički tim brani titulu šampiona Srbije i očekujemo borbu jer je staza zahtevna, ali atraktivna za gledaoce", kaže Aleksandar Dučić iz užičkog tima koji je organizator relija .

Šampion Bugarske u reliju 2019. godine Miroslav Angelov, koji vozi novi automobil Škoda Fabija M5 Evolucia, rekao je da oni u Bugarskoj nemaju ovakve brzinske ispite koji su veoma slični evropskom, ali i svetskom reli šampionatu.

"Ovaj reli je veoma zahtevan sa brzincima koji su veoma zahtevni i za vozača i suvozača i zato očekujem da unapredim svoje znanje na ovom reliju, jer u Bugarskoj nemaju priliku da voze ovakve brzinske ispite i zato se raduje što je na Zlatiboru i u Srbiji", rekao je Angelov na konferenciji za medije pre starta relija.

Svi učesnici relija danas će voziti dva brzinca.

"Prvi brzinac je novi i do sada se nikada nije vozio, to je brzinac Sušica. Prvi deo je tehnički brzinac sa jako puno ukosnica i sporih krivina. Drugi brzinac je Golovo ili Gondola i on je klasičan brzinac u kome se poslednjih tri i po kliometra na Tić polju vozi punom brzinom na limitu. Reli je težak i mora da bude težak, jer ako nije težak, onda nije reli", ističe Vladimir Zarić iz užičkog tima.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.