Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Verstapen pobedio u Azerbejdžanu i povećao prednost u šampionatu F1 - | K-013 Portal

Verstapen pobedio u Azerbejdžanu i povećao prednost u šampionatu F1

verstapen, azerbejdzan, formula 1

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobednik je današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana. Aktuelni svetski prvak je na uličnoj stazi u Bakuu

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobednik je današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Aktuelni svetski prvak je na uličnoj stazi u Bakuu upisao 25. trijumf u karijeri, dok je drugo mesto pripalo njegovom timskom kolegi Serhiju Peresu.

Na pobednički podijum se popeo i vozač Mercedesa Džordž Rasel, dok je sedmostruki svetski šampion i član nemačkog tima Luis Hamilton završio na četvrtom mestu.

Pjer Gasli iz Alfa Taurija zauzeo je peto mesto, a šesti je kroz cilj prošao vozač Aston Martina Sebastijan Fetel.

Bodove su osvojili i Fernando Alonso (Alpin), vozači Meklarena Danijel Rikardo i Lando Noris, kao i Alonsov timski kolega Esteban Okon.

Trku su obeležila odustajanja vozača Ferarija, Šarla Leklera i Karlosa Sainca. Sainc se povukao zbog problema sa kočnicama, dok je Lekleru otkazao motor.

Verstapen je povećao prednost u generalnom plasmanu i sada ima 150 bodova, dok je Peres došao do drugog mesta sa 129 bodova.

Lekler se posle odustajanja nalazi na trećoj poziciji u šampionatu sa 116 bodova.

Naredna deveta trka u šampionatu vozi se za sedam dana u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.