Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Verstapen: Videlo se koliko je važna pol pozicija - | K-013 Portal

Verstapen: Videlo se koliko je važna pol pozicija

verstapen maks, vozac red bula

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da nije danas želeo da ostvari pobedu u trci Formule 1 u Belgiji na neuobičajen način i bez pravog trkanja i da se videlo koliko je važno osvojiti pol poziciju.

„Kada sada pogledamo, vidimo koliko je bilo važno osvojiti pol poziciju. Šteta što nije bilo pravog trkanja, ali uslivi su bili nezgodni. U 15.30 sam rekao da bi trbalo da se trkamo, mislim da su uslovi bili pristojni, ali je vidljivost bila vrlo loša. Da smo počeli u 15 časova, imali bismo veće šanse, ali posle toga staza je bila izuzetno mokra i kiša je stalno padala“, rekao je Verstapen.

Verstapen je pobedio u trci u Belgiji na neuobičajen način. On je imao pol poziciju i trebalo je da startuje kao prvi. Medjutim, zbog izuzetno loših vremenskih uslova start trke je u više navrata pomeran, a kada je posle skoro tri sata odlučeno da trka počne, vozači su vozili iza bezbednosnog vozila.

Vozilo se dva kruga, a zatim je ponovo istaknuta crvena zastava, pa su svi vozači otišli u boks. Nedugo zatim trka je prekinuta i priznat je poredak iz kvalifikacija, a vozači su dobili polovinu od predvidjenog broja bodova.

„Pobedio sam, ali nisam želeo tako da pobedim. Danas sve čestitke idu navijačima oko staze jer su ostali na kiši tokom čitavog dana, na hladnom i na vetru. Oni su pravi pobednici danas“, naveo je Verstapen.

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel zauzeo je drugo mesto i to je njegov prvi plasman na podijum u karijeri.

„Ne dobijamo često nagradu za dobar rezultat u kvalifikacijama, ali danas apsolutno jesmo. Ali, želim da se izvinim navijačima, sjajno je što su ostali. Šteta što nismo mogli da se trkamo, ali što se nas tiče, mi smo ostvarili neverovatan rezultat“, naveo je on.

„Malo ćemo večeras proslaviti. Ceo tim je to zaslužio“, dodao je 23-godišnji britanski vozač. 

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je treće mesto.

„Žao mi je navijača. Niko nije kriv zbog vremenskih uslova, ali neverovatni su jer su ostali uz nas i čekali. FIA i Formula 1 su znali da staza nije ništa bolja nego što je bila i poslali su nas da vozimo dva kruga iza ‘sejfti kara’, što je minimum da bi se priznala trka. Nadam se da će navijačima biti vraćen novac“, naveo je on.

„Niste mogli da vidite pet metara ispred sebe. Bilo je teško videti pravac. Šteta, želeo sam da se trkam. Bila bi to dobra trka da nije toliko jako padala kiša“, dodao je sedmostruki svetski šampion.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju u Holandiji, na domaćoj stazi Maksa Verstapena, koji zaostaje za Hamiltonom tri boda u šampionatu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.